Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Το κουτί της Παπανδώρας

Και άλλα τεθωρακισμένα τερατουργήματα με πιθανό ενδιαφέρον. Ο Βορίδης της ΕΠΕΝ με τον πρόεδρο της ΕΦΕΕ στο ίδιο μετερίζι.
Συντρίμμια η θεωρία της συναίνεσης, θρύψαλα. 
Η ενωμένη Ευρώπη; Τα χρυσά κουτάλια;
Η ανθρωπιά μας; 
-- Ο επιστημονικός σοσιαλισμός το δώρο μας  στις άλλες πολιτικές που σάπισαν.
-- Στις 17 Νοέμβρη 2011 σημαδεύτηκε, η 38η επέτειος του Πολυτεχνείου, από τη μεγαλύτερη πολιτική συνάντηση "της προσευχής στην Ασίζη"*, έντονα επιθυμητή από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την τρόικα στο μέγαρο του Παππουπρόεδρου.
Για τον εορτασμό αυτής της επετείου ο πρώτος μεταπολιτευτικός πρόεδρος της ΕΦΕΕ επιφύλαξε μια μεγάλη δωρεά για την νεολαία, την παραβίαση στην πράξη του ασύλου, στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης μας. Μπήκαν τα ΜΑΤ. Τι κρίμα, τι κρίμα, τι κρίμα. Αμ τι νομίζατε;
Δεν αφήσατε την Υπουργώ να καταθέσει στεφάνι; ΝΑ!
Μια τρύπα στο νερό κάνατε.
Απλά μαγαρίσατε μια ιδέα. Και μας βάλατε μια άλλη ιδέα κύριε Σάμινα.
Η πράξη αυτή ήταν σαν το τανκ του Ιωαννίδη και θα αποτελέσει θρυαλλίδα στην νεολαία.
Θα γίνει η συνεδρίαση, πάλι στην Ασίζη, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων όλων των κυβερνητικών κωμάτων στην Ελλάδα, επιμένοντας ότι η πολιτική τους η ίδια, θα μας σώσει, ενώ προκαλεί βίαια την κοινωνική ειρήνη εδώ και σε όλη την Ευρώπη.
Το κουτί της Παπα-νδώρας
Έτσι, θα ήθελα επίσης να συντονιστείτε με αυτές τις "εξαιρετικές" προσπάθειες που θα θυμόμαστε, σαν την πολιτική που αγνόησε ακόμα και τα άρθρα του αναθεωρημένου (κουτσουρεμένου) συντάγματος.
Υποθήκευσαν τη χώρα μας με μη εκλεγμένες επιλογές. Τοποθέτησαν ένα πρόσωπο που σηματοδοτεί μια στροφή στην πολιτικής τους, διότι, για πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο αναγνωρίζεται ανοιχτά, όχι η πολιτική αξία, αλλά η σχέση της πολιτικής με το τραπεζικό κεφάλαιο στο πρόσωπο του ίδιου του τραπεζίτη. Η καπιταλιστική πολιτική απορρίπτει οτιδήποτε πλέον είναι αληθινό και προοδευτικό.
Στη συνέχεια, αξίζει να προσπαθήσουμε να ξαναδιαβάσουμε όλα τα κείμενα της ιστορίας.
Εδώ θα επιστήσω την προσοχή σας στη δημοκρατία τους, με την πεποίθηση ότι μπορεί πραγματικά να κάνει κακό σε εμάς τους Έλληνες το 2011, πάνω απ' όλα αυτά η ελληνική κοινωνία, η οποία, τουλάχιστον περιστασιακά, λίγο πολύ χάνει την "αναπνοή" της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Στο συμβούλιο υπό τον Παπούλια εισέπραξε ο καθένας τους από μια έκπληξη.
Πολλοί πίστευαν ότι θα ήταν μόνο μια μεταβατική κυβέρνηση, μετά από τον "προτεινόμενο" Παπαδήμο και περίμεναν καλύτερες μέρες, αντ 'αυτού ο τραπεζίτης Λουκάς αποδείχθηκε ότι είναι ένας άνθρωπος του συστήματος. Είναι μια προσπάθεια να μας αποκοιμίσουν.
Το πνεύμα του πολυτεχνείου: ευνοιοκρατία και διάσημα ψέματα.
-- Το Πνεύμα του πολυτεχνείου είναι το πνεύμα που ορφάνεψε.
Προφανώς δεν είναι μόνο του, το πνεύμα, όπως και η Παπα-νδ-ώρα δεν μπορεί χωρίς το κουτί της. Η τρόικα μπαίνει στις εφορίες. Μόνιμοι επίτροποι θα ελέγχουν τη λειτουργία του κράτους!
-- Τον τελευταίο καιρό, η παραδοσιακή καπιταλιστική πολιτική "συνταγή", συμπληρώθηκε από πολλούς άλλους τύπους πολιτικών συνταγών (πράσινη ανάπτυξη), (φυτοθεραπεία), ομοιοπαθητική, κινεζική ιατρική, βελονισμός, ιατρική Αγιουρβεδική ..., που προτιμούν περισσότερο επιθετική προσέγγιση, περισσότερο επεμβατική.
Μέχρι τώρα όλοι έχουμε ακούσει ονόματα, σε αντίθεση με όσα πολλοί πιστεύουν, έχει αμφισβητηθεί η αποτελεσματικότητά τους. Το λέω αυτό γιατί η εμπειρία λέει ότι, ο γιατρός, είναι ένας εξαιρετικός αγύρτης και δεν θα μας λύσει κανένα πρόβλημα.
Μια ιστορία των Παπα... 
-- Πρόκειται να επανεξετάσω αυτό το πρόστυχο ιστορικό δοκίμιο του ανθρωπιστή Eamon Duffy** με το πνεύμα εκείνων που ακολουθούν με συνέπεια αυτή τη σαπουνόπερα. Ο υπότιτλος λέει: Οι Άγιοι, οι αμαρτωλοί, μαθητές του Χριστού... Δεν θα  έλεγα ότι αποτελεί καλό οιωνό. Το έργο είναι απλά μια βιτρίνα στην οποία βρίσκεται η συλλογή των ειδωλίων του Παπα-νδρεου-δημου-πουλου και καταλαμβάνει στην πραγματικότητα δύο εικοσάδες χρόνια της ιστορίας. Φαίνεται από το αρνητικό αποτέλεσμα. Μάλλον πήγαν χαμένα.
_________________________________________
(*) Η Ασίζη είναι η γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου, ο οποίος ίδρυσε το θρησκευτικό τάγμα των Φραγκισκανών στην πόλη το 1208.
(**) Eamon Duffy Ιρλανδός καθηγητής της Ιστορίας του Χριστιανισμού, στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και πρώην πρόεδρος του Magdalene College .
Αυτοπεριγράφεται ως "από κούνια καθολικός» και ειδικεύεται στην θρησκευτική ιστορία της Βρετανίας από τον 15ο έως τον 17ο αιώνα. Είναι επίσης μέλος της Ποντιφικής Ιστορικής Επιτροπής. 
Το έργο του έχει να κάνει με την προσπάθεια για την ανατροπή της δημοφιλούς εικόνας του ύστερου μεσαιωνικού Καθολικισμού στην Αγγλία ως ετοιμοθάνατου, και αντ 'αυτού παρουσιάζεται ως μια ζωντανή πολιτιστική δύναμη. Τις καθημερινές από 22 Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2 2007, παρουσίαζε στο BBC Radio 4 σειρές για 10 Πάπες Ποίους που συγκλόνισαν τον κόσμο - οι πάπες ήταν ο Πέτρος , ο Λέων I , Γρηγόριος Α ' , Gregory VII , Innocent III , Paul ΙΙΙ , Pius IX , Πίος ΧΙΙ , Ιωάννη XXIII και Ιωάννη Παύλου Β ' .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...