Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Η Δούμα θα απαιτήσει από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, 3 000 000 000 000 € αποζημιώσεις για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Η Δούμα θα απαιτήσει από την
Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, € 3.000 δισεκατομμύρια σε αποζημιώσεις για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!
Η Δούμα σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για την καταμέτρηση της ζημιάς που  η Γερμανία προκάλεσε την ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, έγραψε στο άρθρο του «Νέα». Μετά από αυτό, σύμφωνα με το σχέδιο των βουλευτών  θα πρέπει να αποσταλεί στη Γερμανία η υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης.



«Στην πραγματικότητα, η Γερμανία δεν κατέβαλε στην Σοβιετική Ένωση αποζημιώσεις για την καταστροφή και τις θηριωδίες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με τις συμφωνίες της Γιάλτας της ΕΣΣΔ πήρε κάποια γερμανικά περιουσιακά στοιχεία (κυρίως έπιπλα, ρούχα, βιομηχανικό εξοπλισμό) του σοβιετικού τομέα, αυτά είναι τα τρόπαια του στρατού και, φυσικά, δεν αντισταθμίζουν τη ζημία που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην οικονομία της ΕΣΣΔ» - αναφέρει σε δημοσίευση του Ανώτατου Συμβουλίου το μέλος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Μιχαήλ Degtyarev.
Εξήγησε, επίσης, ότι μετά τον πόλεμο, υπογράφηκε μια κατάπαυση είσπραξης αποζημιώσεων από την Ανατολική Γερμανία, αλλά η Γερμανία και στη συνέχεια με την ενωμένη Γερμανία δεν έχουν υπογραφεί τέτοια έγγραφα. Έτσι, είναι τεχνικά εφικτό να ζητήσουν αποζημιώσεις.
Αυτή τη στιγμή, είναι γνωστό ότι, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του κράτους της ΕΣΣΔ, υλικές ζημίες ανήλθαν σε 30% του «εθνικού πλούτου» της χώρας: σε σοβιετικό έδαφος καταστράφηκαν 1.710 πόλεις και οικισμοί αστικού τύπου και πάνω από 70 χιλιάδες χωριά, καταστράφηκαν 32 χιλιάδες Βιομηχανικές επιχειρήσεις, καταστράφηκαν 100 χιλιάδες. συλλογικά (σοφχόζ) και κρατικά αγροκτήματα (σοφχόζ).
Έτσι, οι υλικές ζημιές υπολογίστηκαν σε 2.000 δισεκατομμύρια δολάρια και 600 εκατομμύρια ρούβλια, αλλά η Σοβιετική Ένωση υπέστη περισσότερο και τεράστιες απώλειες ανθρώπινωνζωών. «Έτσι, η Γερμανία κατέβαλε αποζημίωση ύψους 6 εκατομμυρίων στα θύματα του Ολοκαυτώματος, αλλά αγνόησε την 27 εκατομμύρια που σκοτώθηκαν από τους σοβιετικούς ανθρώπους, εκ των οποίων τα περισσότερα από 16 εκατομμύρια ήταν πολίτες», - δήλωσε ο Degtyarev.
Λαμβάνοντας υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες, σύμφωνα με τον αναπληρωτή, το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων πρέπει να είναι τουλάχιστον € 3 - 4.000.000.000.000. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η ομάδα εργασίας για την καταμέτρηση των ζημιών που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους της Λευκορωσίας, της Ουκρανίας και άλλων πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, οι οποίες έχουν επίσης το δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση από την ενωμένη Γερμανία.
Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας, ναύαρχος Βλαντιμίρ Komoyedov, από την πλευρά του, θεωρεί ότι, αν οι απαιτήσεις αυτές τεκμηριωθούν και να συγκεντρωθούν, οι επανορθώσεις 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου θα είναι τεράστιες αλλά απαιτητές.
«Συνολικά οι ζημιές από τον πόλεμο, πρέπει κατ' ανάγκην να μετρηθούν. Πρέπει να γνωρίζουμε πώς η Γερμανία απομάκρυνε τη Σοβιετική Ένωση από την ανάπτυξη, λαμβάνοντας υπόψη την ανεπανόρθωτη απώλεια του ανθρώπινου κεφαλαίου. Ωστόσο, η καταβολή των αποζημιώσεων είναι δυνατή μόνο σε μια διακρατική συμφωνία. Και με δεδομένο το γεγονός ότι ο πόλεμος τελείωσε πριν από μερικές δεκαετίες, η πιθανότητα μιας τέτοιας συνθήκης δυνητική» - εξήγησε.
Από το 2013, οι ελληνικές αρχές έχουν ετοιμάσει μια έκθεση 80 σελίδων σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στη χώρα από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, η Γερμανία πρέπει να αποζημιώσει την Ελλάδα με 162 000 000 000 - πολλά για το μέγεθος του ΑΕΠ της μικρής αυτής ευρωπαϊκής χώρας.

Оригинал новости

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...