Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ο "ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ…

(Όχι στις διώξεις των αγωνιστών κατά των διοδίων)
-------------------------------------------
Δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος αγώνας των εργαζομένων και του λαού, που το ΚΚΕ να μην πρωτοστατεί ή να μη συμμετέχει ενεργά.
Το ΚΚΕ αγωνίζεται για  έναν  δρόμο ανάπτυξης όπου το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και κάθε άλλη υποδομή πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στο λαό που θα τα χρησιμοποιεί ελεύθερα, χωρίς κανένα χαράτσι.
Από την πρώτη στιγμή, αγωνιζόμαστε μαζί με τους κατοίκους της Πιερίας  για την κατάργηση των διοδίων στο Αιγίνιο και στη Λεπτοκαρυά καθώς επίσης και για την κατάργηση όλων των διοδίων από άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα.

Το ΚΚΕ όχι μόνο  καταψήφισε τις ληστρικές - αποικιοκρατικές  συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων, όχι μόνο έκανε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις με  επίκαιρες ερωτήσεις  αλλά και προτάσεις νόμου στη Βουλή για την κατάργηση των διοδίων
 Είναι το κόμμα που  από το 2007 πρώτο βρέθηκε μαζί με άλλους αγωνιστές στα διόδια όλης της χώρας σηκώνοντας τις μπάρες για ελεύθερη διέλευση, ζητώντας να καταργηθούν τα διόδια, να πάψουν οι δρόμοι να αποτελούν ιδιοκτησία των εργολάβων, που κάνουν μπίζνες με τα χρήματα του λαού και εισπράττουν το χαράτσι στους αυτοκινητόδρομους. Εξάλλου μέλη και στελέχη του ΚΚΕ σύρθηκαν στα δικαστήρια γιατί διεκδίκησαν το αυτονόητο: την ελεύθερη διέλευση στους δρόμους.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα που γίνεται εδώ και  24 μήνες από τους κατοίκους του δήμου Πύδνας –Κολινδρού.  Στην πρωτοπορία των αγωνιζόμενων κατοίκων για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ των διοδίων βρίσκονται καθημερινά στελέχη της Κ .Ο. Πιερίας του ΚΚΕ.
Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά ότι τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Έχουν τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, γιατί μαζί ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους. Είναι ψέμα ότι οι εταιρείες  πληρώνουν για το φτιάξιμο των δρόμων. Στην ουσία το δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30 – 35 χρόνια)!
Όλα τα μεγάλα έργα ανήκουν στο λαό, είναι λαϊκή περιουσία γιατί φτιάχτηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού.
Η ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
Στο παράδειγμα του ξεπουλήματος  των οδικών αξόνων, συμπυκνώνεται ανάγλυφα ολόκληρη η πολιτική που εφάρμοσε και η συγκυβέρνηση  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε. και θα εφαρμόσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σ’ αυτό τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει απαντάμε μαζικά και ενωμένοι με τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις και απαιτούμε την κατάργηση και το οριστικό γκρέμισμα των διοδίων του Αιγινίου και της Λεπτοκαρυάς, αλλά και ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ  ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Είναι ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Η Πιερία βρίσκεται σε κλοιό διοδίων με οδυνηρές συνέπειες για το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών.
 Υποκριτικές είναι οι αντιδράσεις των βουλευτών του Νομού Πιερίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και υψώνουν ρητορικές κορώνες.
Ζητούν, τώρα, ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ή προσπαθούν να αποποιηθούν ευθύνες προσωπικές αλλά και των κομμάτων τους οργανώνοντας συσκέψεις και συναντήσεις με τους υπουργούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργώντας ως δεκανίκι του συστήματος δεν τολμά ούτε καν να ψελλίσει: «Να καταργηθούν όλα τα διόδια». Να υπάρχει «ελεύθερη πρόσβαση χωρίς χαράτσια».
 Η αντίδρασή του είναι να μην πληρώνουμε αυξήσεις στα διόδια, γιατί η ΕΕ με την οδηγία της 62/1999 επιτρέπει την επιβολή διοδίων μόνο σε αυτοκινητόδρομους που είναι ολοκληρωμένοι και ασφαλείς και να γίνουν άλλες «καλύτερες συμβάσεις»...
«Αποσυμφορίζω» και «επανεξετάζω» δεν σημαίνει καταργώ!
Όλοι αυτοί με τις μεγαλόστομες δηλώσεις του τύπου  ΟΧΙ  ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΔΡΟΜΩΝ δε μας λένε την προοπτική. Τι θα γίνει μετά;
Αν ολοκληρωθούν οι παράλληλοι δρόμοι, αν βγουν οι άδειες και όλα θα είναι νομότυπα σύμφωνα με την υπογεγραμμένη σύμβαση, εμείς τι θα κάνουμε; θα πρέπει να πληρώνουμε ή να μην πατάμε στις εθνικές οδούς;
Αν τα πάνε λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα δε θα πληρώνει ο εργαζόμενος λαός; Θα μπορούν να επιβιώσουν οι μικροί επαγγελματίες της περιοχή μας; Δε θα πληρώνουμε διόδια στα τρόφιμα, στον καφέ, στο φαγητό; Θα τα φορτώσουμε στους επαγγελματίες της περιοχής για να κερδοσκοπεί η εταιρεία;
Παλλαϊκός αγώνας τώρα, όχι μόνο για να μη γίνουν άλλα διόδια ή να φύγουν από την περιοχή μας, αγώνας για ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, για υποδομές σύγχρονες που να απολαμβάνει δωρεάν ο λαός.
Όχι στις διώξεις!
Είμαστε δίπλα σας,  σε κάθε αγώνα με προοπτική την κατάργηση και των διοδίων του Αιγινίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...