Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Στο σκαμνί οι πραξικοπιματίες: Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ποροσένκο, ο πρωθυπουργός Γιατσενιούκ και ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Αλέξανδρος Τουρτσίνοβ

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ άσκησε ποινική δίωξη κατά της ηγεσίας της Ουκρανίας για το ξέσπασμα του πολέμου στην Donbass, αυτό είπε εκπρόσωπος στο πρακτορείο DAN .


«Άνοιξε μια ποινική δίωξη για το σχεδιασμό, την προετοιμασία, την έναρξη και διεξαγωγή επιθετικού πολέμου κατά των κυβερνητικών αξιωματούχων της Ουκρανίας, βάσει του άρθ. 423 μέρος 2 του Ποινικού Κώδικα της ΛΔΝ» - η απόφαση αναφέρεται την έναρξη μιας υπόθεσης. Το κείμενο αναφέρει επίσης ότι οι ύποπτοι για εγκλήματα είναι: Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ποροσένκο, ο πρωθυπουργός Γιατσενούκ και ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Αλέξανδρος Τουτσίνοβ. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο είναι ότι αντιτάχθηκαν στη θέληση του πληθυσμού της Ντονμπάς  να διακηρύσσουν την ανεξαρτησία «Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ», η ηγεσία της Ουκρανίας οργάνωσε την εισβολή παράνομων ένοπλων ομάδων και τάγματα καταστροφών στο έδαφός τους. 

Ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, με τρομοκρατικές επιθέσεις, πυροβολικού, βομβαρδισμό του συνολικού αριθμού των επηρεαζόμενων πολιτών που ξεπέρασαν τις 4.000. Σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, πάνω από 3.000 είναι τραυματίες και οι ακρωτηριασμένοι, καταστράφηκαν πάνω από 2.000 κτίρια και κατασκευές, καθώς και αντικείμενα.
1. Είναι σαφές ότι χωρίς τη στρατιωτική ήττα οι δικαστικές προοπτικές της χούντας στις περιπτώσεις αυτές τείνουν στο μηδέν, αλλά από την άποψη της προπαγάνδας και των διπλωματικών ελιγμών δίνει πλεονέκτημα.
2. Όσον αφορά τον χθεσινό τραυματισμό του Ζαχαρτσένκο, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί να κατηγορηθεί για έλλειψη προσωπικού θάρρους, το οποίο έχει ήδη επιδείξει από το περασμένο καλοκαίρι στις μάχες των Кожевней. Φυσικά, δεν είναι θέμα του επικεφαλής της Δημοκρατίας να τρέξει με ένα πυροβόλο όπλο στο προσκήνιο του Ντεμπαλτσέβε, αλλά από την άλλη πλευρά ο Ζαχαρτσένκο δεν μπορεί να κατηγορηθεί για το γεγονός ότι ο ίδιος προσωπικά λούφαξε στα μετόπισθεν σε ένα ασφαλές γραφείο κατά τη διάρκεια των αιματηρών μαχών για την απελευθέρωση της λεκάνης του Ντεμπάτσεβο και ανέβασε την αξιοπιστία του μεταξύ των απλών στρατιωτών, καθώς και το εκτιμούν οι άνθρωποι όταν συμμετείχε στις κακουχίες του πολέμου.
Και αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πούτιν κατήγγειλε δημοσίως τη Δύση ότι ήδη διακινεί όπλα στην Ουκρανία. Αστείο, μεν αλλά αυτό έγινε χωρίς να προσδιορίσει ακριβώς τους προμηθευτές όπως την Ουγγαρία, η οποία το περασμένο καλοκαίρι εντοπίστηκε ως μία από τις πρώτες χώρες που προμηθεύουν τα στρατεύματα της χούντας με βαρέα όπλα. Πιστεύεται ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε τουλάχιστον στις συνομιλίες Πούτιν με την ουγγρική ηγεσία.
Ταπεινωτική ήτα της αμερικανονατοϊκής χούντας του Κιέβου 
(18+) Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις παραδίνονται στο Ντεμπάτσεβο 17/02/15
====

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...