Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ζωντανά! Έφοδος στην προεδρική διοίκηση της Ουκρανίας

Διαδηλωτές στο Κίεβο προσπάθησαν να εισβάλλουν στο κτήριο της Προεδρικής Διοίκησης


Оригинал новости RT на русском:
http://russian.rt.com/article/72220

Η αστυνομία και οι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς στο Κίεβο απώθησαν τους διαδηλωτές που επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο της Προεδρικής Διοίκησης της Ουκρανίας. Οι συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία απαίτησαν την επιβολή στρατιωτικού νόμου, επέμειναν στην παραίτηση από ολόκληρη την επιχείρηση ισχύος στα ανατολικά λόγω του θανάτου των στρατιωτών και πολιτών.
==Η αστυνομία και οι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας κατάφεραν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που προσπάθησαν να καταλάβουν με τη βία το κτίριο της Προεδρικής Διοίκησης της Ουκρανίας. Μετά από μια συμπλοκή με τους διαδηλωτές πήγε εκπρόσωπος και έκανε διαπραγματεύσεις.
Όπως σημειώνεται, οι διαδηλωτές απαίτησαν την πρόσβαση στην αίθουσα συνεδριάσεων και πρόσβαση στη διοίκηση της ζωντανής τηλεόρασης. Επιπλέον, μία από τις προϋποθέσεις ήταν μια απόσυρση από την περιοχή Ντεμπαλτσέβε του 25ου Τάγματος «Ρως του Κιέβου» των Ένοπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Εκπρόσωποι της «Ένωσης Μητέρων», ανέφεραν ότι οι γιοι τους για αρκετές ημέρες δεν επικοινώνησαν μαζί τους.
Ως αποτέλεσμα, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συμφώνησαν με τον αναπληρωτή επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης Αντρέι Ταράνοβ ότι αύριο θα οργανώσει συνάντηση με τον Πέτρο Poroshenko. «Έχουμε συμφωνήσει ότι ένας εκπρόσωπός μας αύριο και ο Πρόεδρος Αντρέι Ταράμοβ θα εκθέσουν στον πρόεδρο τις απαιτήσεις μας και εμείς θα συναντηθούμε με τον ίδιο,» - δήλωσε ο επικεφαλής του οργανισμού του «Τάγμα αδελφότητα» Vyacheslav Fours.
Νωρίτερα, η Camille Violet είπε ότι οι διαδηλωτές ζητούν ότι την συνταγματική τάξη και την επιβολή του στρατιωτικού νόμου: «Σήμερα δεν υπάρχει της συνταγματική τάξη στη χώρα, υπάρχει χάος και η επιβολή του στρατιωτικού νόμου είναι το κύριο, για την συνταγματική τάξη, και την καταπολέμηση της διαφθοράς»
Επίσης, οι διαδηλωτές απαίτησαν μια συνάντηση με τον πρόεδρο. Η Fursa είπε μετά από συνομιλίες με τον εκπρόσωπο, ότι κατέστη σαφές, ότι ο Πρόεδρος δεν είναι στο κτίριο διοίκησης και η συνέχιση του αγώνα, δεν έχει νόημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαδηλωτές συμφώνησαν ότι θα επιστρέψουν αύριο για μια συνάντηση με τον Πρόεδρο, κατά την οποία προτίθενται να παρουσιάσουν τα αιτήματά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...