Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Μανιφέστο του Αλεξέι Μοζγκοβόι

Ο Αλεξέι Μοζγκοβόι είναι στρατηγός της μπριγάδας Πριζράκ (φάντασμα) στη ΛΔ του Λουγκάνσκ. 
Στις 2 Φεβρουαρίου κοινοποίησε μανιφέστο στα ΜΜΕ, όπου αναφέρεται στις επιδιώξεις της μπριγάδας που ηγείται και κατ' επέκταση του λαού της περιοχής του Ντονμπάς. 
Οραματίζεται μια Ουκρανία χωρίς εκμετάλλευση, με δωρεάν υγεία και παιδεία, με την εξουσία, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις μεγάλες επιχειρήσεις στο λαό και πολλά άλλα ωραία και ελπιδοφόρα. Όσοι γνωρίζετε αγγλικά, το βίντεο έχει αγγλικούς υπότιτλους και λέει πολύ περισσότερα.

======

Μετάφραση:

Γεια σας, είμαι ο Αλεξέι Μοζγκοβόι, διοικητής της μπριγάδας Πριζράκ (φάντασμα).
Πρώτ' απ' όλα θα ήθελα να διαψεύσω μερικές φήμες που διασπείρονται από τα Ουκρανικά ΜΜΕ τα οποία αναφέρονται σε "Απόσυρση της μπριγάδας μας από τις θέσεις μας στην πρώτη γραμμή της μάχης"
Πλήρως ανοησίες. Είναι οι ίδιες ανοησίες που αναφέρονται και σε απώλειες δικές μας.
Στεκόμαστε στις θέσεις μας όπως και πριν και προχωράμε παραπέρα.
Σήμερα, έχω την ευκαιρία να αφιερώσω μερικά λεπτά για να απευθυνθώ σε εσάς.
Στους καθημερινούς ανθρώπους που υποφέρουν από όλα αυτά που συμβαίνουν επειδή όλα αυτά καταλήγουν να μας οδηγούν όλο και βαθύτερα σε τυφλά μονοπάτια. Ας πούμε ότι ο γόρδιος δεσμός σφίγγει και είναι ώρα να τον κόψουμε. Σήμερα είναι προφανής σε όλους η ψευτιά όλων των συμφωνιών εκεχειρίας που έχουν πραγματοποιηθεί.
Δεν καταφέραμε να συνεχίσουμε τον αντάρτικο αγώνα μας, δεν μπορούμε όμως να εθελοτυφλούμε στις εκκλήσεις του λαού από τις περιοχές που βρίσκονται κάτω από το φασιστικό ζυγό, ο οποίος επιβάλλεται από τον Γιατσενιούκ, τον Ποροσένκο, τον Τουρτσίνοφ,τον Κολομόισκι. Λαός που καλεί για την απελευθέρωση από την εγκληματική κυβέρνηση, η οποία με εξοντωτικούς φόρους και αντιλαϊκούς νόμους εξαφανίζει τον Ουκρανικό λαό, εξαφανίζει ανθρώπους.
Απ' τη δικιά μας πλευρά, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τον αδερφικό λαό μας να αποτινάξει αυτό το κακό, το αληθινό πρόσωπο του οποίου είναι ήδη εμφανές σε όλους. Κακό, ενάντιο στο οποίο όλος ο λαός της Ουκρανίας ενώνεται σήμερα για να παλέψει. Είμαστε έτοιμοι να απελευθερώσουμε όχι μόνο το Κίεβο, αλλά και το υπόλοιπο της Ουκρανίας από αυτό το κακό.
Να την απελευθερώσουμε για να χτίσουμε μια νέα κοινωνία. Κοινωνία, όπου ο λαός θα έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Ο σκοπός μας είναι να διώξουμε τους ολιγάρχες από τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίοι καταστρέφουν τη χώρα για τα δικά τους συμφέροντα, ξεχνώντας ότι όλα ανήκουν στο λαό.
Ένας άλλος στόχος είναι να χτίσουμε ένα δίκαιο σύστημα με ανάλογες συνθήκες και ίσες ευκαιρίες για όλα τα λαϊκά στρώματα.
Με τον άνθρωπο, στην πρώτη θέση. Καλούμε όλους τους λαούς που ξέρουν τι είναι ο φασισμός από τους παππούδες και τους πατεράδες τους να συμβάλουν στον αγώνα μας.
Καλούμε όλους τους Σλάβους να ξεσηκωθούν μαζί μας, πλάι πλάι, σε αυτό τον αγώνα για την πίστη μας, για τις παραδόσεις, την ιστορία μας και για το ακατανίκητο πνεύμα μας.
Καλούμε όλους τους Ουκρανούς, που έχουν αντιληφθεί τι είναι ο φασισμός των συγκεκριμένων ατόμων της τωρινής κυβέρνησης, να αγωνιστούν για το μέλλον τους. Για το μέλλον, όπου θα υπάρχει μια κοινωνία των πολιτών.
Θα αποδείξουμε, ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα που προσφέρονται από το κράτος στο λαό, έχουν εξαφανιστεί για τη χάρη των ολιγαρχικών συμφερόντων.
Ο πρώτος στόχος μας είναι η δημιουργία δωρεάν εκπαιδευτικού συστήματος για όλα τα λαϊκά στρώματα, και όχι για τους "διαλεχτούς λίγους".
Ανάπτυξη δωρεάν και υψηλής ποιότητας υγείας για όλους - και δίνω έμφαση σε αυτό, για όλους. Για κάθε άνθρωπο και όχι για τους "διαλεχτούς λίγους", για την ελίτ.
Να εξασφαλίσουμε μια αξιοπρεπή ζωή για τους ηλικιωμένους μας, με κοινωνική προστασία και ξέρουμε τι πρέπει να γίνει από την πρώτη στιγμή.
Κάθε μια προσωπικότητα είναι σημαντική για εμάς και γι' αυτό μέσα στα πρώτα βήματά μας είναι και το πρόγραμμα επιστροφής των Ουκρανών, που τώρα αναγκάζονται να είναι πρόσφυγες, στην ιστορική τους πατρίδα, στο σπίτι τους. Για μας, η αξία της λαϊκής ιδιοκτησίας όλων των φυσικών πλουτοπαραγωγικών πηγών είναι αδιαπραγμάτευτη. Γι' αυτό το εγκληματικό σχέδιο επιβολής υπέρογκων κοστολογίων από τις ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας που είναι ιδιοκτησία των ολιγαρχών πρόκειται να ακυρωθεί, ώστε τα κόστη ενέργειας να γίνουν αληθινά και σταθερά. Πιστέψτε με, είναι εφικτό, είναι ρεαλιστικό.
Χρειαζόμαστε μόνο θέληση για να το κάνουμε, τη δικιά σας θέληση. Και αυτό πρόκειται να γίνει. Για μας, κάθε προσωπική τραγωδία των ανθρώπων που υπέφεραν απ' τις εχθροπραξίες είναι ιδιαίτερα οικεία και κατανοητή για μας. Γι' αυτό το λόγο είμαστε έτοιμοι να οικοδομήσουμε ένα κέντρο επανένταξης για τα παιδιά που έχουν υποστεί βία, στη βάση του Μαζιγκίριγιε. (οικεία του πρώην Ουκρανού προέδρου Γιανουκόβιτς)
Επίσης, κάθε οικεία, κάθε παλάτι που χτίστηκε από τα χρήματα που εκλάπησαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα επιστρέψουν στο κράτος, ως καλοκαιρινοί τόποι διαμονής νέων, παρόμοιων με αυτών που υπήρχαν στο παρελθόν.
Μπορείτε να τα αποκαλέσετε με διαφορετικούς τρόπους: "Κέντρο αναψυχής για τα παιδιά", "Κέντρο αναψυχής για τα ΑΜΕΑ", "Πανσιόν" και πάει λέγοντας. Αλλά πρέπει να ανήκουν στο λαό, εφόσον χτίστηκαν με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και ο κρατικός προϋπολογισμός είναι τα λεφτά του λαού.
Είναι ώρα να θυμηθούμε ότι είμαστε ο Λαός και ότι ο Λαός είναι η μόνη δύναμη. Ότι αυτά τα άτομα που κάθονται στα γραφεία τους, υποστηρίζοντας ότι είναι η εξουσία, απλά εκτελούν τα καθήκοντά τους, καθήκοντα που εμείς τους έχουμε αναθέσει να τα επιτελέσουν στις εκλογές και είναι απλά μερικοί επίσημοι. Μόνο ο λαός είναι η αληθινή δύναμη. Είμαστε ικανοί να χτίσουμε ένα νέο κράτος και μια καινούρια κοινωνία των πολιτών, όπου ο άνθρωπος είναι πάνω απ' όλα.
Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει απ' την πρώτη στιγμή και ήδη το κάνουμε.

Εσύ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...