Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ο απερχόμενος Διοικητής του ΝΑΤΟ αποκαλεί τη Συμμαχία, «ακρογωνιαίο λίθο για την Ειρήνη»!

Οι ΗΠΑ - κυριαρχούν στο ΝΑΤΟ που είναι ένα ιμπεριαλιστικό εργαλείο, είναι μια παγκόσμια φονική μηχανή, διατηρείται για το άδικο, δεν είναι αμυντικό.
Τα μέλη και οι συνεργάτες του αποτελούν σχεδόν το ένα τρίτο των εθνών παγκόσμια. 
Η επέκτασή του σχεδιάζεται, η Ουάσινγκτον θέλει το αποτύπωμα του ΝΑΤΟ να εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο σε κάθε ήπειρο, θέλοντας να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για την κατάκτηση του κόσμου και την κυριαρχία των πλουσίων.
Από τον βιασμό της Γιουγκοσλαβίας των 78 ημερών, το 1999, οι US και το ελεγχόμενο από αυτές ΝΑΤΟ λεηλάτησαν και κατέστρεψαν την μια χώρα μετά την άλλη.
Στο άρθρο του στην Washington Post, ο απερχόμενος Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης (SACEUR) Philip Breedlove διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, αποκαλώντας «τη χρησιμότητα της συμμαχίας ... αυτονόητη», προσθέτοντας:
Είναι «αναμφισβήτητα ο πιο κρίσιμος συνδετικός κρίκος που στηρίζει τη σταθερότητα της ηπείρου ... οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζεται απολύτως ... ένα ΝΑΤΟ που να είναι ισχυρό, ανθεκτικό και ενωμένο».
Πραγματικότητα: Οι ΗΠΑ κυριαρχούν στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιώντας το ως μέσο για ατέλειωτους επιθετικούς πολέμους.
Πραγματικότητα: Είναι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη.
Γεγονός: Όταν η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε το 1991, η ύπαρξή του ΝΑΤΟ ήταν πλέον αδικαιολόγητη.
Γεγονός: Αντί να διαλυθεί, επεκτάθηκε χωρίς αιτιολόγηση.
Εξελίχθηκε από μια περιφερειακή συμμαχία που βασίζονταν στη Δυτική Ευρώπη σε μια παγκόσμια δύναμη για την αναίρεση ολόκληρης της τάξης - ισορροπίας μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που ο ΟΗΕ ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος.
Εξελίχθηκε σε ένα μέσο για την προαγωγή της κυριαρχίας της Αμερικής, σε μια δύναμη που προκαλεί ατέλειωτους πολέμους, όχι την ειρήνη.
Δεν είχε τίποτα να κάνει με την βοήθεια να «ξαναχτίσουν την ήπειρο από τις καταστροφές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου». Η μεταπολεμική Ευρώπη δεν αντιμετώπισε καμία απειλή από την κατεστραμμένη Σοβιετική Ένωση, που χρειάζονταν πολλά χρόνια για την ανοικοδόμηση της χώρας, από τον πόλεμο που γκρέμισε 52.000 πόλεις της, πόλεις που ακόμα και σήμερα δεν έχουν, μερικές, αποκατασταθεί.
Μετά την ανατροπή συμφωνήθηκε το ΝΑΤΟ να μην επεκταθεί προς ανατολάς μετά το 1991, αντίθετα 10 χώρες του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας προστέθηκαν μαζί με δύο άλλα έθνη που σχηματίστηκαν από τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας στη δεκαετία του 1990.
Ο Breedlove διαστρεβλώνει την αλήθεια αποκαλώντας τες απελευθερωμένες, ότι μετατράπηκαν σε «(παρ)ακμάζουσες δημοκρατίες». 

Ο Breedlove ισχυρίστηκε ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι ζωτικής σημασίας για να αντισταθεί σε «ένα τόξο της αστάθειας και της επιθετικότητας που απειλεί τα συμφέροντά μας και τους συμμάχους μας και εκτείνεται από την Αρκτική, μέσω της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, και σε όλη τη Βόρεια Αφρική.»

Οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που κυριάρχησαν φέρουν την πλήρη ευθύνη για τον πόλεμο απειλεί την παγκόσμια ειρήνη. Η Συμμαχία ποτέ δεν ήταν ούτε θα είναι ποτέ «το επίκεντρο για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ευρώπη ... ένας θεσμός απαραίτητος στο σημερινό επικίνδυνο κόσμο».
Είναι μια παγκόσμια απειλή, ένα μέσο για τον πόλεμο, την αστάθεια και το χάος, μια φονική μηχανή που απειλεί την επιβίωση της ανθρωπότητας. Σπέρνει το θάνατο τη δυστυχία και την ακραία ανισότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...