Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Δεν είναι η Κωνσταντινούπολη - είναι η πρωτεύουσα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ


====
Βελγικά ΜΑΤ με κανόνια νερού επιτίθενται για να διαλύσουν μια μεγάλη διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας, όπου συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες στο κέντρο των Βρυξελλών. 
Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί και αρκετοί διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί.
Ο Επίτροπος των Βρυξελλών Pierre Vandersmissen ήταν μεταξύ των τραυματιών μαζί με έναν αστυνομικό, λένε αναφορές από τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα το αστυνομικό τμήμα των Βρυξελλών.
====
Αρχικά η ειρηνική διαμαρτυρία συγκέντρωσε περίπου 60.000 εργαζόμενους. 
Στην συνέχεια (το έργο το έχουμε δει και αλλού) υπονομεύτηκε από μια ομάδα περίπου 100 κουκουλοφόρων που έσπαζε από μακριά, άρχισε να ρίχνει αντικείμενα στους αστυνομικούς και έσπασε υπαίθρια διαφήμιση κοντά στο Νότιο Σιδηροδρομικό Σταθμό των Βρυξελλών. Ακολούθησαν συγκρούσεις και η αστυνομία παρενέβη, χρησιμοποιώντας κανόνια νερού και δακρυγόνα κατά του συνόλου των εργαζομένων. Αναφορές λένε ότι τουλάχιστον 10 άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής.
==https://t.co/4qxKeP4Nd3==
Στην διαδήλωση οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα φώναζαν το σύνθημα «φτάνει πια» για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, που κόβει τα θεμέλια του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας της χώρας. 
Τα συνδικάτα καταγγέλλουν τις περικοπές του προϋπολογισμού στις δημόσιες υπηρεσίες και την εκπαίδευση, την έλλειψη θέσεων εργασίας και την απουσία του κοινωνικού διαλόγου.
Αντιτίθενται στον λεγόμενο «νόμο Peeters», που προβλέπει την «ευέλικτη» σχέση εργασίας, και την κοπή των υπερωριών. Αυτό σημαίνει ότι ο μέγιστος αριθμός των ωρών εργασίας που ένας εργαζόμενος θα πρέπει να εργάζεται ανά εβδομάδα θα υπολογίζεται κατά μέσο όρο σε ετήσια βάση.
====
Αυτό μπορεί να επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία για τους εργοδότες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να προβούν στην υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων. Αλλά οι εργαζόμενοι φοβούνται ακόμα ότι η ιδέα θα μπορούσε επίσης να δώσει τη δύναμη στους εργοδότες να απαιτούν επιπλέον ώρες εργασίας όταν θέλουν, χωρίς να πληρώνουν για τις υπερωρίες.
Με το νέο νόμο, η κυβέρνηση καταργεί την εβδομάδα 38 ωρών εργασίας, που είναι ένα επίτευγμα της κοινωνικής πάλης, όχι μόνο του Βελγίου, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Θέλουν να είναι στην ευχέρεια του εργοδότη να αποφασίζει πόσες ώρες ένας άνθρωπος θα εργάζεται κάθε εβδομάδα, Ο νέος νόμος προσβάλλει τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων εν γένει .
Πάει να πει ότι, σύμφωνα με το νέο νόμο οι άνθρωποι θα πρέπει να εργάζονται περισσότερες ώρες για λιγότερη αμοιβή, χωρίς τη διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς σύμβασης εργασίας. 
Ένα από τα πράγματα που η κυβέρνηση θέλει να κάνει, είναι να καταργήσει την μόνιμη σύμβαση εργασίας, έτσι ώστε οι εργάτες να μην έχουν καμία βεβαιότητα για το μέλλον τους.


Η Ελλάδα αποτελεί το εργαστήριο των καπιταλιστών, αποτελεί το πειραματόζωο της ΕΕ. Οι εργαζόμενοι της ΕΕ θα πρέπει να το αντιληφθούν αυτό τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...