Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Με αυτό το σύνθημα σε μια περίοδο που ξετυλίγεται μια μεγάλη προσπάθεια και μέσα από από τα σχολικά βιβλία να ξαναγραφεί η ιστορία, οι μαθητικές οργανώσεις Πιερίας της ΚΝΕ,  την Κυριακή 6 Νοέμβρη, πραγματοποίησαν σύσκεψη για το ΔΣΕ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ) στο Λιτόχωρο όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ένοπλη επίθεση. 
Στο Λιτόχωρο.
Επέτειος ίδρυσης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας είναι η 28η Οκτώβρη 1946, με τη δημιουργία του Γενικού του Αρχηγείου. Αλλά η ένοπλη πάλη ξεκίνησε τη νύχτα της 30ής προς ξημερώματα της 31ης Μάρτη του 1946 στο Λιτόχωρο, όπου τριάντα τρεις καταδιωκόμενοι αγωνιστές, οπλισμένοι, χτυπούν το σταθμό Χωροφυλακής, δηλαδή τον ένοπλο αστικό μηχανισμό που συνεργαζόταν και με παρακρατικές ένοπλες ομάδες και από κοινού δολοφονούσαν αγωνιστές. Ήταν η μέρα των εκλογών - παρωδία που είχε προκηρύξει το ξενόδουλο καθεστώς. Το Λιτόχωρο επιλέχθηκε γιατί ήδη στον Όλυμπο ήταν συγκεντρωμένες ισχυρές ομάδες καταδιωκόμενων αγωνιστών (έτσι ονομάζονταν πριν την απόφαση για συγκρότηση τμημάτων του ΔΣΕ). Το χτύπημα ήταν αποφασιστικό. Το όργιο τρομοκρατίας και δολοφονιών που ακολούθησε σε βάρος των αγωνιστών του ΕΛΑΣ μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, το άγριο κυνηγητό με τα βασανιστήρια των εκατοντάδων αγωνιστών, τους ξυλοδαρμούς, τους βιασμούς γυναικών και τους δεκάδες νεκρούς ανάγκασε τους τιμημένους αγωνιστές του ΕΛΑΣ να απαντήσουν δυναμικά στους τρομοκράτες με την ένοπλη σύγκρουση στις 31 Μάρτη 1946.
Στη σύσκεψη μίλησε ο μαχητής του ΔΣΕ Παλάσκας Κώστας που συμμετείχε στην επίθεση, ακολούθησε απαγγελία μιας  ιστορικής μαρτυρίας του Θανάση Ανάγνου, μέλος τότε της Επιτροπής Πόλης Κατερίνης του ΚΚΕ και γραμματέα της τοπικής οργάνωσης της ΕΠΟΝ, από το βιβλίο του «Στα κάστρα του αγώνα με το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας», απαγγελία του ποιήματος του Paul Eluard εμπνευσμένο από τον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στους 'Aγγλους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους υποτακτικούς τους:
Έλληνα λαέ βασιλιά απελπισμένε
Να χάσεις άλλο πια δεν έχεις πάρεξ τη λευτεριά
Τον έρωτα σου για τη λευτεριά και για τη δικαιοσύνη
Και τον άπειρο σεβασμό του ίδιου του εαυτού σου...
Ο ΔΣΕ αποτελεί το κορυφαίο δημιούργημα του ΚΚΕ, η τρίχρονη εποποιία του αποτελεί την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ με όπλο την ιστορική πείρα παλεύουμε ακόμα πιο θαρρετά! Δεν πειθαρχούμε στη πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του, στα κελεύσματα της υποταγής. Δεν δεχόμαστε να ζούμε στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια, την ανεργία και την αμορφωσιά. Ο Σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος, η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά φτώχεια, κρίσεις και πολέμους. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να ζήσουν οι εργαζόμενοι κάνοντας κουμάντο στον πλούτο που παράγουν. Ο ατομικός δρόμος δεν είναι λύση για κανέναν. Καλούμε κάθε νέο που προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα να  γυρίσει την πλάτη στην πλουτοκρατία και τα κόμματα της – ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΣΥΝ- που μας στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά , τη ζωή και μας στρέφουν στα ναρκωτικά. Τον καλούμε να συμπορευτεί με την ΚΝΕ, να παλέψει οργανωμένα μέσα από τις γραμμές μας για
να χτίσουμε μία κοινωνία που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μία κοινωνία που θα αναπτύσσεται με βάση την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, τον Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...